Pokud se snažíte udržovat si zdravého ducha, pak jistě pokukujete po nějaké moderní fitness aplikaci, která by vám usnadnila každodenní cvičení. V našem článku se podíváme na to, jaké aplikace jsou aktuálně ty nejlepší, které vám pomohou zůstat aktivní a fit. Nejlepší fitness aplikace pro každodenní cvičení je na dosah!

Nejlepší fitness aplikace 

Abyste se v záplavě všemožných aplikací neztratili, připravili jsme pro vás ty nejlepší aplikace na cvičení, na které můžete narazit. Ke každé z nich jsme napsali několik málo informací, abyste věděli, s čím počítat. 

Google Fit 

Tato aplikace vám umožní sledovat vaši aktivitu, měřit kroky, kalorie a další údaje. Navíc nabízí kardio body, které vám pomohou udržet svou fyzičku. Můžete ji používat na telefonu s Androidem nebo na chytrých hodinkách se systémem Wear OS od Google. 

Fitify 

Fitify je mobilní aplikace zaměřená na fitness a cvičení. Nabízí různé tréninkové plány a cvičení, která můžete provádět kdykoliv a kdekoli. Aplikace obsahuje videonávody od profesionálních trenérů, personalizaci podle vašich cílů a preference, různé typy cvičení (s vlastní vahou, s činkami, TRX, jóga, pilates) a sledování pokroku. Můžete ji používat také offline. Před zahájením nového cvičebního plánu se vždy poraďte s lékařem nebo odborníkem na tělesnou kondici. 

Strava 

Strava je mobilní aplikace zaměřená na fitness a cvičení. Sleduje vaše běhání, jízdu na kole a pěší túry pomocí GPS. Můžete se připojit k výzvám, sdílet fotografie ze svých aktivit a sledovat své přátele. Strava je také sociální sítí pro sportovce, kteří milují různé aktivity. Aplikace se synchronizuje s různými zařízeními, jako jsou telefony, GPS hodinky nebo senzory srdečního tepu. Její technická inovace byla oceněna jako “Inovace roku”. 

Freeletics 

Freeletics je mobilní aplikace zaměřená na fitness a cvičení. S více než 42 miliony uživatelů v Evropě je to jedna z nejoblíbenějších fitness aplikací. Co vás na ní může zaujmout? Nabízí personalizovaný trénink, intenzivní HIIT cvičení, digitálního osobního trenéra, sociální síť pro sportovce a zdarma nebo placenou verzi. Začněte cvičit s Freeletics a dosáhněte svých fitness cílů!  

Fitbod 

Fitbod je mobilní aplikace zaměřená na fitness a cvičení. S více než 42 miliony uživatelů v Evropě je to jedna z nejoblíbenějších fitness aplikací. Fitbod využívá umělou inteligenci k vytváření personalizovaných tréninkových plánů. Každá tréninková session je přizpůsobena vašemu fitness levelu, cílům a dostupnému vybavení. Aplikace sleduje váš pokrok a nabízí grafy metrik, série a osobní rekordy. Začněte cvičit s Fitbod a dosáhněte svých fitness cílů!  

Aplikace na cvičení v češtině 

V České republice je k dispozici několik fitness aplikací pro domácí cvičení. Fitify: Fitness & Home Workout je oblíbená aplikace, která nabízí více než 800 cvičení v češtině, instruktážní videa a možnost nastavení dlouhodobých plánů. Další aplikací je Google Fit: Sledování aktivity, která měří cvičení pomocí telefonu nebo chytrých hodinek a sleduje kardio body za každou minutu střední aktivity. 

Pro zaneprázdněné lidi je ideální aplikace 7 Minute Workout: Fitness App, která nabízí krátké, sedmiminutové tréninky. Aplikace Home Workout – No Equipments pak umožňuje cvičení bez pomůcek, vytvoření tréninkového plánu nebo počítání kalorií. Tyto aplikace by měly pomoci udržet vaši kondici.  

Zajímavé cvičební plány 

Cvičební plány vám mohou pomoci rychleji dosáhnout svých cílů. Pokud budete program dodržovat, pak se váš vytoužený cíl jistě dostaví. Vybrali jsme pro vás pět nejzajímavějších cvičebních plánů, které můžete použít. 

  1. StrongLifts 5×5: Tento program se zaměřuje na základní cviky jako dřepy, mrtvé tahy a bench press. Je ideální pro začátečníky, kteří chtějí získat sílu a svalovou hmotu. 
  1. P90X: Intenzivní program, který kombinuje různé cvičení, jako jsou kardio, posilování a jóga. Je vhodný pro ty, kteří hledají výzvu. 
  1. Yoga with Adriene: Pokud preferujete jógu, Adriene má na YouTube skvělý kanál s různými jógovými cvičeními pro všechny úrovně. 
  1. Couch to 5K: Tento program je určen pro běžce začátečníky. Postupně vás připravuje na běh 5 kilometrů. 
  1. Beachbody on Demand: Tato platforma nabízí širokou škálu cvičení, od HIIT po jógu. Můžete si vybrat podle svých preferencí. 

Pamatujte, že nejlepší cvičební program je ten, který vám vyhovuje a který vám pomůže dosáhnout vašich cílů. 

Jak začít s fitness cvičením 

Začít s fitness cvičením je skvělý krok k lepšímu zdraví a kondici. Prvním krokem je stanovení cílů, ať už jde o hubnutí, získání svalové hmoty nebo zlepšení kondice. Dále je důležité vybrat si aktivitu, která vás bude bavit, ať už je to běh, jóga, posilování, plavání nebo třeba tanec. Začněte pomalu, například krátkou procházkou nebo jógou, než se pustíte do intenzivního tréninku. 

Dalším krokem je vytvoření plánu, kdy budete cvičit, ať už je to ráno, večer nebo o víkendu. Najděte si podporu, cvičení s partnerem nebo kamarádem může být motivující. Můžete také sledovat cvičební videa online. Dbejte na správnou techniku, pokud cvičíte s váhou nebo na strojích, naučte se správnou techniku, což sníží riziko zranění. Před cvičením se vždy zahřejte a protáhněte svaly. Pamatujte, že každý začíná na jiné úrovni, takže nebuďte příliš tvrdí k sobě. Důležité je pravidelně cvičit a postupně zvyšovat náročnost svých tréninků.