Praha, metropole České republiky, je městem tisíce tváří. Nabízí návštěvníkům i obyvatelům širokou paletu možností, jak trávit volný čas od procházek historickým centrem přes návštěvy světoznámých památek až po moderní zábavu a relaxaci v zelených oázách města. Když se přesuneme na okraj města, konkrétně do Prahy Zličín, najdeme zde trochu odlišnou, ale neméně zajímavou tvář hlavního města. Zličín, ačkoli není typickou turistickou destinací, nabízí řadu možností pro místní obyvatele i návštěvníky z okolí. Tato městská část se v posledních desetiletích významně rozvinula a stala se důležitým obchodním a rezidenčním centrem na západním okraji Prahy.

Začneme asi tím, čím je Zličín známý – OC Metropole Zličín. Co se týče nakupování, je proto Zličín jedním z nejlepších míst v Praze. Nákupní centrum Metropole Zličín nabízí široký výběr obchodů s módou, elektronikou a kosmetikou. Kromě toho zde najdete kavárny, restaurace a multikino. Pokud hledáte vybavení pro domácnost, určitě zavítejte do IKEA Zličín, která nabízí široký sortiment nábytku a doplňků. Pro běžné nákupy potravin a domácích potřeb je k dispozici Tesco Extra, které má velký výběr produktů. Pod pojmem kadeřnictví Praha se všem zličínským obyvatelům vybaví HF Point, kde si můžete domluvit službu úpravy vlasů, nebo pokud jste muž, můžete navštívit barbers shop Barber´s Wife.

Praha Zličín nabízí spoustu možností, jak trávit volný čas. Pokud hledáte místo, kam zajít na jídlo, určitě neuděláte chybu, když navštívíte restauraci Coloseum, kde si můžete pochutnat na italské kuchyni, zejména na pizze a těstovinách. Další možností je restaurace Zlatý klas, která se specializuje na českou kuchyni a tradiční jídla. Pro ty, kteří preferují rychlé občerstvení, jsou na Zličíně dostupné známé řetězce jako McDonald“s, KFC nebo Burger King. Pokud preferujete zdravější stravu, můžete navštívit veganské bistro Prostor Země.

Pro milovníky sportu je Zličín skvělým místem. Můžete zavítat do fitness centra Form Factory, které nabízí moderní vybavení, skupinové lekce i wellness. Pro ty, co mají rádi trochu zábavy a pohybu, je skvělou volbou Jump Arena Zličín, kde si můžete zaskákat na trampolínách. Další možností je Bowling Zličín, který nabízí příjemnou zábavu s přáteli nebo rodinou. Okolí Zličína je také ideální pro cyklistiku a běh. Můžete se vydat na cyklistické a běžecké trasy například směrem k parku Na Prameništi.

Pokud máte chuť na procházky v přírodě, Zličín a jeho okolí nabízí několik příjemných míst. Park Na Prameništi je klidná oblast s pěšími stezkami, kde si můžete odpočinout od ruchu města. Zahradní město je další lokalita plná zeleně, ideální pro procházky. Trochu dál od Zličína, ale stále snadno dostupné, je Dalejské a Prokopské údolí, krásná přírodní oblast s naučnými stezkami.

Praha Zličín tedy nabízí pestré možnosti pro všechny – ať už máte chuť na dobré jídlo, chcete se věnovat sportu, projít se v přírodě nebo si nakoupit, takže proč ne?